Prim Ministrul desemnat, Sorin Grindeanu, a minţit în CV, atribuindu-şi o carte care nu există

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de cartea „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, editura Ionescu, 2002, pe care Prim Ministrul desemnat o trece în CV ca fiind elaborată de domnia sa. Din păcate, după eforturi de identificare de zile întregi, ale mele, ale Asociaţiei Edu Cer, ale altor jurnalişti, cartea este de negăsit.

Bibliotecile importante, în primul rând Biblioteca Naţională a României, au motoare de căutare, cataloage online, care furnizează în câteva secunde informaţii referitoare la toate cărţile existente în bibliotecă.

Mai mult, conform Legii Bibliotecilor, Legea 334/2002, la art. 13, Biblioteca Naţională a României:

„Atribuie numărul internaţional standard pentru cărţi (ISBN), pentru publicaţii seriale (ISSN), pentru alte categorii de documente şi realizează catalogarea înaintea publicării (CIP)”.

Biblioteca Naţională a României este obligată să păstreze unul sau mai multe exemplare din fiecare lucrare înregistrată cu cod ISBN. Nimic din toate acestea în cazul lucrării d-lui Sorin Grindeanu.

Ei bine, după multe căutări şi investigaţii, Biblioteca Naţională a României nu furnizează nici o informaţie referitoare la cartea în discuţie.

Mai mult, domeniul de care se ocupă cartea, „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ţine de matematică pură şi ar fi greu abordabil de către un absolvent de informatică.

În apelul făcut de Asociaţia Edu Cer, acum câteva zile, se cerea Prim Ministrului desemnat Sorin Grindeanu să faciliteze accesul specialiştilor asociaţiei la cartea respectivă, pentru a fi studiată şi evaluată. Niciun răspuns din partea Prim Ministrului desemnat, Sorin Grindeanu.

Nici activitatea universitară a d-lui Sorin Grindeanu nu explică elaborarea unei astfel de lucrări. Domnia sa a funcţionat trei ani la Universitatea de Vest din Timişoara, dar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, fără nici o legătură cu studii aprofundate de matematică.

În consecinţă, pentru a nu porni la drum în funcţia de maximă importanţă pe care şi-a asumat-o cu o astel de suspiciune, d-nul Prim Ministru desemnat, Sorin Grindeanu, trebuie să lămurească rapid acest episod din cariera domniei sale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite