Pretenţiile lui Barroso: să promoveze reformele în interesul României, cooperând cu Ponta şi Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso doreşte să promoveze, pe viitor, reformele în interesul României. FOTO: Adevărul
Jose Manuel Barroso doreşte să promoveze, pe viitor, reformele în interesul României. FOTO: Adevărul

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aşteaptă să colaboreze cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu preşedintele Traian Băsescu în anii plini de provocări care urmează, pentru a promova reformele necesare în interesul României şi al Europei, se arată într-o declaraţie transmisă vineri de CE.

Potrivit declaraţiei preşedintelui CE după publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor din România, Jose Manuel Barroso îl felicită pe Victor Ponta pentru victoria sa şi a coaliţiei USL în alegeri. "Poporul român a făcut o alegere clară, într-un mod democratic", se menţionează în declaraţia dată publicităţii de Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, preşedintele Barroso aşteaptă să colaboreze cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu preşedintele Băsescu în anii plini de provocări care urmează, pentru a promova reformele necesare în interesul României şi al Europei.

De asemenea, preşedintele CE salută angajamentul tuturor actorilor politici din România pentru consolidarea statului de drept şi respectarea echilibrului democratic instituţional.

Procesele- erbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite