Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat. Reacţia premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Guvernul Romaniei

Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 147 de pagini, iar o parte din textul plagiat ar proveni din alte două teze de doctorat, una dintre ele coordonată de îndrumătorul premierului, anunţă PressOne.

Nicolae Ciucă a devenit doctor în Ştiinţe militare în anul 2003, cu lucrarea "Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale", susţinută la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Lucrarea are 309 pagini, dintre care 162 cu anexe.

PressOne menţionează că unele porţiuni plagiate ar proveni din surse tipărite care nu pot fi detectate cu un soft anti-plagiat. Sursa citată menţionează că în urma analizei au fost depistate patru tehnici clasice de mascare a plagiatului, în afara de copierea efectivă în unele locuri, respectiv reformularea începutului de paragraf, eliminarea unor cuvinte neesenţiale, aşezarea ideilor cu liniuţă de la capăt şi topica inversată

Reacţia premierului


"Apreciez interesul dumneavoastră faţă de etica academică şi respectarea acesteia în cadrul lucrărilor ştiinţifice.

Vă asigur că în toată cariera mea de ofiţer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilităţile, indiferent de funcţia ocupată. Nu voi renunţa la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă.

Lucrarea a stat şi stă la dispoziţia publicului de aproape 20 de ani şi a fost întocmită în concordanţă cu cerinţele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României pentru PressOne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite