Preşedintele Parlamentului European: Nu renunţăm la Kovesi

Preşedintele
Parlamentului European: Nu renunţăm la Kovesi

Antonio Tajani. FOTO EPA-EFE

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a declarat la Bruxelles, cu puţin timp înaintea summit-ului UE dedicat discuţiilor privind Brexitul, că Parlamentul are o pozţie clară în privinţa susţinerii doamnei Laura Kodruţa Kovesi în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Poziţia noastră este clară. Nu ne schimbăm această poziţie”, a spus Tajani.După trei runde eşuate de negocieri, discuţiile dintre Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European sunt blocate şi nu există o perspectivă clară în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii. Laura Kodruţa Kovesi este propunerea Parlamentului European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european, în timp ce Consiliul Uniunii Europene, a cărui preşedinţie este asigurată de România, îl susţine pe candidatul francez, Francois Bohnert. 

În cazul în care nu se profilează niciun progres în deblocarea negocierilor, reluarea discuţiilor s-ar putea realiza abia după alegerile europene din 26 mai şi după încetarea mandatului României la preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările