Preşedintele Traian Băsescu: „Revizuirea Constituţiei trebuie să se bazeze pe referendumul din 2009“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu îi acuză pe politicienii majorităţii parlamentare că au dublă măsură, pe motiv că fac apel la voinţa poporului în cazul referendumului nevalidat de anul trecut privind demiterea sa, dar nu vor să ţină cont de consultarea populară din 2009 privind procesul de revizuire a Constituţiei.

Traian Băsescu a trimis, joi, o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care cere să se ia în discuţie proiectul de regizuire a Constituţiei trimis, în 2011, de preşedinţie Parlamentului.

În proiect se specifică faptul că revizuirea Legii fundamentale trebuie să aibă la bază referendumul din 2009 care susţine reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral.

O altă modificare este legată de reducerea de la 60 la 45 de zile a termenului de dizolvare a Parlamentului în cazul în care sunt respinse două Guverne, asta pentru a diminua posibilitatea crizele politice. Proiectul de revizuire vizează şi abordarea prin vot public a deciziilor CSM şi înlătura şi prerogativa preşedintelui României de a prezida şedinţele CSM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite