Preşedintele PPE: Solicit demisia lui Ponta. România merită o carte de vizită mai bună decât un prim-ministru trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PPE, Joseph Daul FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PPE, Joseph Daul FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, îi cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier ca urmare a trimiteriis ale în judecată, situaţie nefavorabilă României pe plan extern.

„Solicit primului ministru al Guvernului României, Victor Ponta, să îşi prezinte imediat demisia din funcţia de prim ministru, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru acuzaţii grave de corupţie. Poporul român merită o carte de vizită mai bună decât un prim ministru trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor,” a declarat preşedintele PPE Joseph Daul.

Premierul Victor Ponta a fost trimis astăzi în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru fapte făcute în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.  În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată: senatorul Dan Şova (PSD)- avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, Dan Laurenţiu Ciurel – la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari, Dumitru Cristea - la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, Octavian-Laurenţiu Graure- , la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Luni, de la ora 12.00, este primul termen stabilit de judecătorul de cameră premiliminară pentru verificarea măsurilor asiguratorii şi preventive din dosar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite