Iohannis: Nu voi face trocuri cu niciun candidat! Ce vreţi, să promit şi eu prim-ministru de rezervă?

Iohannis: Nu voi face trocuri cu niciun candidat! Ce vreţi, să promit şi eu prim-ministru de rezervă?

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO AP

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că nu doreşte să negocieze cu niciun candidat susţinerea pentru al doilea tur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele declaraţii:

 • Treaba cu negocierea e simplă: eu nu concep să fie tranzacţionate voturile ca o marfă, din acest motiv am spus că nu voi negocia cu candidaţii pentru voturi. Ei nu au în buzunar aceste voturi. Fiecare, cu votul lui. Ce vreţi, să mă apuc de trocuri politice, să promit că fac prim-ministru de rezervă, consilier de obiecte?
 • Ar trebui să ne dea de gândit dacă alianţa de guvernare reface patrulaterul roşu.
 • Eu am înţeles aşa: dacă e vreme bună, e Tăriceanu. Dacă e vreme grea, e Maior. Cu domnul Tăriceanu m-am lămurit. Următorul pas e să se înscrie în PSD, doar-doar îl numeşte prim-minstru.
 • Săptămâna trecută am avertizat că, în 2015, Guvernul va trebui să treacă la creşterea impozitelor. Comisia Europeană e îngrijorată că România nu are nici măcar draft de buget şi avertizează că deficitul poate ajunge la 2,8% din PIB, în condiţiile în care ne-am angajat la 1,4% din PIB.
 • În condiţiile în care premierul promite zilnic pomeni electorale, mi se întăreşte convingerea că vom avea tăieri la salarii. Tot azi citim că topul prosperităţii conţine România pe locul 60, cu cinci poziţii mai jos decât în 2013. Am ajuns după Mongolia, Trinidad Tobago, Mongolia.
 • Domnul candidat Ponta pare puţin disperat în apariţii face tot felul de afirmaţii false – minciuni se numesc, de regulă,cum că aş vrea să tai pensiile. Nu, aş vrea să avem o economie în creştere unde şi pensiile cresc.
 • Este foarte uşor să se facă mai multe cabine de vot în diaspora, după lege nu se pot face mai multe secţii. M-am săturat de poveştile de la Guvern.
 • Abia acum am înţeles ce înseamnă pentru Ponta Marea Unire, unirea PSD cu PRM, cu Vadim Tudor. Este un lucru care trebuie să ne dea de gândit, dacă alianţa de la guvernare reface patrulaterul roşu. Acum, cu aproximativ jumătate de oră înainte să intru în conferinţă, am primit un email de la un prieten din Munchen care mi-a trimis rezultatul final, destul de clar. Ponta are 5% şi eu am 69%.
 • Nu doar că nu îmi doresc ruperea unor părţi din România, îmi doresc o Românie puternică. Ponta minte, una-ntruna! Minte că vreau să rup Ardealul, că vreau să tai pensiile, ne-am obişnuit cu aceste minciuni, sper să se termine.
 • Apropo de lucru, cred că ar fi un lucru să mă voteze românii. Un lucru bun.
 • Avem nevoie de justiţie independentă, avem nevoie de stat de drept şi avem mare nevoie de consolidarea democraţiei. Nimeni nu va mai îndrăzni, de exemplu, să se joace cu libertatea presei. Astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple.
 • Am luat act de amânarea CCR, nu am verificat, dar o să vedem ce hotărăşte.
 • Am discutat cu secretarul general PPE, Lopez. Cu domnul Dahl mă voi vedea luni seara. E o înţelegere fermă, scrisă, între partidele membre PPE. Include toţi membrii PPE şi nu e o chestiune opţională.


Citeşte şi:

ACL, şedinţă cu scântei după alegeri: Vasile Blaga ceartă trădătorii, filialele se regrupează

Liderii ACL s-au reunit, la sediul PNL, pentru o videoconferinţă în cadrul căreia au discutat cu şefii de filiale din ţară. În şedinţă, Vasile Blaga le-a cerut liberalilor să se mobilizeze, după ce cel puţin patru lideri judeţeni sunt suspectaţi de trădare, şi i-a chemat, pe rând, pentru discuţii la Bucureşti.

Alegeri prezidenţiale 2014. Profilul alegătorilor lui Ponta şi ai lui Iohannis

Victor Ponta, câştigatorul primului tur al alegerilor prezidenţiale, s-a bazat într-un procent mai mare pe votul alegătorilor batrâni, cu 10 clase şi din mediul rural. La polul opus, contracandidatul său, Klaus Iohannis, a reuşit să câştige voturile alegătorilor tineri, care locuiesc la oraşe şi au studii medii şi superioare, arată un studiu IRES.

Ponta l-a propus pe Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de viitor premier

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

VIDEO Vadim Tudor, Tăriceanu şi Meleşcanu îl susţin pe Ponta în turul II

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul II al alegerilor prezidenţiale. Tot astăzi, şi-au anunţat susţinerea pentru Victor Ponta Teodor Meleşcanu şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Krichbaum: Secţiile din afara României au primit indicaţii de la Bucureşti să împiedice votul

Secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei, susţine Gunther Krichbaum, într-o scrisoare către Jean-Claude Jucker, căruia îi cere să intervină pe lângă Guvernul român pentru ca turul 2 al prezidenţialelor să aibă loc în condiţii bune.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: