Antonescu: Unde se retrage Ponta? La Cotroceni, ca preşedinte, nu ca portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat duminică seara, la România TV, că ruperea USL a fost cauzată de comportamentul social-democraţilor, care "au început să fure". Totodată, el a spus că nu dă crezare zvonurilor privind retragerea premierului Victor Ponta din politică şi a afirmat, în schimb, că acesta s-ar pregăti pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Principalele declaraţii ale liderului PNL:

Despre posibila candidatură la prezidenţiale a lui Victor Ponta:

Eu am protestat împotriva unui mod de comunicare de prost gust, de care nu e de vină, în niciun caz, domnul Ponta, ci aceia care comentează folosind termenul “umanizare”. Nu sunt adeptul acestui gen de comunicare, ci sunt împotriva acestui mod de a simula comunicarea. Am respect pentru familia fiecăruia dintre competitori. Am pledat pentru a lăsa în pace familiile fiecăruia.

 Nu mai avem pe ce să dăm bătălia cu Traian Băsescu. Când a fost vorba de pactul de coabitare, tonul declaraţiilor era acelaşi. Ştiţi cine se ocupa cu guvernarea şi zicea să mai lăsăm scandalul ăsta? La Congresul PSD, în 2013, relaţiile erau deja uşor tensionate şi, acolo, domnul Ponta care a vorbit înaintea mea a spus că “Jos Băsescu!” nu poate fi un program. Încă de pe atunci ni se explica faptul că trebuie să ne dedicăm bunei guvernări. Eu şi PNL am încercat să luptăm cu Băsescu, atâta vreme cât aveam pentru ce să ne luptăm.

Eu aveam un ton mai ridicat, cu atât mai ridicat cu cât Băsescu avea mai multă putere. Cu cât are mai puţină putere, scade şi tonul meu. E evident că Traian Băsescu are mai puţină putere decât avea până la faimosul Guvern Ponta I. 

Refuz să răspund de ce nu mi-am făcut datoria să îl înjur pe Băsescu dimineaţa, la prânz şi seara. Eu sunt rău. Am tranşat-o pe asta.

Dragnea explica mai popular cum tu, dezgustat de cât ai suferit în viaţa politică, te retragi în demnitate. Ei ne explică faptul că se retrage la Cotroceni. Unde se retrage Ponta? La Cotroceni. Ca preşedinte, nu ca traducător, ca portar.

Despre pactul de coabitare:

Am denunţat acest lucru de la început şi nu m-am răzgândit absolut deloc în legătură cu semnificaţia acelui act jenant. Dacă aveţi, şi aveţi sensul cuvântului “a gira”, veţi vedea că nu aveţi cum să giraţi ceva fizic. Faptul că nu am rupt atunci USL este dovada faptului că m-am răzgândit? Asupra unui lucru pe care l-am spus, ce înseamnă acel pact, niciodată nu am spus altceva. Am comunicat o decizie luată de partid în cazul ruperii USL. Tot acest lanţ de chestiuni debitate mincinos pe seama mea sau pe seama PNL se spun aproape în fiecare emisiune.

Citeşte şi:

Nimeni nu crede în „retragerea” lui Ponta

Mesajul transmis vineri pe Facebook de către premierul Ponta, prin care acesta îşi anunţa o posibilă retragere din viaţa politică, nu este crezut de nimeni ca atare, ci e văzut doar ca o stratagemă în lupta sa internă, de partid, cu baronii PSD.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite