Preşedintele PE, Martin Schulz, în vizitã oficialã în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz
Martin Schulz

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va efectua marţi şi miercuri, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o vizitã oficialã în România, prilej cu care are programate întrevederi cu autoritãţile din ţara noastrã şi va susţine un discurs în plenul Legislativului de la Bucureşti.

Marţi, în prima zi a vizitei, în jurul orelor 16.00, Martin Schulz se va deplasa la Târgu Jiu, însoţit de Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta şi ministrul Mediului şi Pãdurilor, Rovana Plumb, unde vor vizita staţia de epurare a apei, un proiect finanţat din fonduri europene.

Vizita de la Târgu Jiu va fi urmatã de convorbiri oficiale ale înaltului demnitar european cu premierul României, la sediul Guvernului, informeazã un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Vizita preşedintelui Parlamentului European va continua miercuri, la Camera Deputaţilor, unde va participa, împreunã cu Valeriu Zgonea şi vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, la o dezbatere pe teme europene de actualitate.

În aceeaşi zi, începând cu orele 10.00, preşedintele Parlamentului European va susţine o alocuţiune în faţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar evenimentul va fi urmat de conferinţa de presã comunã, cu Martin Schulz şi Valeriu Zgonea.

Dupã conferinţã, va avea loc primirea oficialului european de cãtre preşedintele României, Traian Bãsescu, la Palatul Cotroceni, apoi, în programul preşedintelui Parlamentului European este prevãzutã o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PDL din Camera Deputaţilor şi Senat.

Totodatã, Martin Schulz va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlãţean, apoi o alta cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, dupã care se va întâlni cu reprezentanţi ai mediului academic şi studenţi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, la Biblioteca Centralã Universitarã, unde va avea loc şi ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite