Preşedintele PDL, Vasile Blaga: "Acţiunea MAI nu are bază legală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL susţine că memorandumul în baza căruia Guvernul Ponta vrea să actualizeze listele electorale nu are valoare de lege    FOTO: Mediafax
Preşedintele PDL susţine că memorandumul în baza căruia Guvernul Ponta vrea să actualizeze listele electorale nu are valoare de lege    FOTO: Mediafax

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut vineri că memorandumul în baza căruia Guvernul Ponta vrea să actualizeze listele electorale nu are valoare de lege şi, prin urmare, acţiunea coordonată de Ministerul Administraţiei şi Internelor este ilegală.

Principalele declaraţii ale preşedintelui PDL, Vasile Blaga: 

Vă anunţ că primarii PDL nu vor fi părtaşi la încălcarea legii şi a unei decizii a Curţii Constituţionale a României (CCR). Ei vor trasmite exact listele actualizate până la data de 11 iulie potrivit legii.Cerem, de altfel, tuturor primarilor să respecte legile şi deciziile CCR. Atragem atenţia primarilor că nu trebuie să intre în jocul USL. Memorandumul nu are forţă de lege, drept consecinţă operaţiunea declanşată nu are bază legală.

Observăm din memorandum că singura ţintă este să elimine cetăţenii români de pe listele permanente şi să îi aleagă pe cei care au implinit între timp 18 ani sau pe cei care au dobândit cetăţenia română. Votul în care Guvernul instrumentează memorandumul, care nu are valoare de lege, arată cât de laş e Guvernul Ponta, se foloseşte de primari pentru a păcăli Curtea Constituţională. 

Atragem atenţia că listele electorale permanente cerute de CCR sunt cele în baza cărora a fost organizat referendumul din 29 iulie, adică cele actualizate până la 11 iulie din care Ministerul Administraţiei si Internelor a scos mai multe persoane. Orice altă actualizare e în afara legii şi reprezintă un demers politic menit să creeze confuzie. USL vrea să deruteze CCR-ul, punându-I în faţa unor date contradictorii.

După ce Guvernul Ponta a pierdut referendumul, Victor Ponta şi cei de la USL au decis că trebuie să micşoreze numărul românilor ca să îl păstreze pe Crin Antonescu la conducere. Un referendum se pierde sau se câştigă la urne, nu prin dispoziţii de la Guvern.

Să omită acele situaţii în care sunt anulate hotărâri judecătoreşti, când o persoană e declarată moartă sau cea a persoanelor care abia au împlinit 18 ani, e vorba despre o raşchetare în memorandumul USL.

PDL şi preşedintele lui nu vor comenta. Eu nu sunt Radu Stroe, mă cheamă Vasile Blaga. Nu voi comenta declaraţiile judecătorilor CCR.

Datele sunt clare la Ministerul Administraţiei şi Internelor, eu ştiu doar că preşedintele comisiei , domnul Canacheu, a solicitat toate datele şi răspunsurile au fost prompte. Actualizările sunt imediate, până la 10 zile după cum zice legea.

La ora 14.00 o să fac o audioconferinţă cu toţi primarii noştrii în care o să le cer să respecte legea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite