Preşedintele Parlamentului European a transmis Guvernului român că PE o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani a transmis Guvernului român că Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut de PE pentru postul de procuror-şef european. Tajani a postat pe contul său de Twitter scrisoarea adresată autorităţilor de la Bucureşti.

„Laura Codruţa Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru  şefia Parchetului European. Ea are toate calităţile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extemplare precum Laura Codruţa Kovesi în posturi de conducere", scrie Tajani, postând şi documentul adresat vineri lui George Ciamba, în calitate de preşedinte al Consiliului UE.

Echipa de negociere cu Consiliul pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European va fi formată din trei persoane: Claude MORAES (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE, Ingeborg GRÄSSLE (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith SARGENTINI (Verzi, Olanda), vicepreşedinta comisiei LIBE.

Echipa de negociere a Parlamentului urmează să discute cu Consiliul UE numirea noului şef al Parchetului European.

Negocierile se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru LAura Codruţa Kovesi, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

FOTO Twitter / Antonio Tajani

scrisoarea lui tajani catre ciamba legat de sustinerea lui kovesi foto twitter / tajani


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite