Preşedintele Parlamentului European: Nu am urmat niciodată cursurile universitare, am fost un elev slab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz
Martin Schulz

Preşedintele PE, Martin Schulz, a povestit, miercuri, la decernarea titlului Doctor Honoris Causa, că nu a urmat niciodată cursurile universitare, punctând că a fost un elev "slab" şi a trebuit să părăsească liceul pentru că era unul dintre cei mai indisciplinaţi.

"Trebuie să recunosc că nu mi se întâmplă foarte des în viaţa mea sa îmi caut cuvintele, să mă gândesc la ceea ce trebuie să spun, dar acesta este un moment în care trebuie să recunosc că sunt profund emoţionat. (...) Astăzi am devenit membru al acestei prestigioase comunităţi academice, acum fac parte din comunitatea academică din România, este o onoare excepţională pentru mine şi permiteţi-mi să spun că acestea nu sunt nişte formule standard de mulţumire. Spun aceste lucruri din adâncul inimii. (...) Niciodată în viaţa mea nu am fost student. Nu am mers la Universitate. Am fost chiar un elev slab în liceu, a trebuit să plec de la liceu pentru că eram unul dintre cei mai indisciplinaţi elevi. I-am admirat pe cei care au urmat cariera academică, pentru că ştiu cât de greu este acest lucru şi câte eforturi, ce investiţii trebuie să facă cineva pentru a merge la universitate", a spus preşedintele PE.

Schulz a mai relatat că profesorul de matematică i-a spus că ar trebui să încerce să devina politician, pe când avea vârsta de 16 - 17 ani.

"La 16 -17 ani, profesorul de matematică mi-a cerut să explic o formulă. Trebuie să recunosc că nu ştiam despre ce formulă vorbea, dar am ieşit în faţă şi am vorbit 10 minute şi, la sfârşit, profesorul mi-a spus: <<Schulz, uite care e treaba: matematica e inutilă, încearcă să devii politician>>", a mai relatat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite