Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet: A fost prima dată când am votat în Bucureşti. Preda: Nu a putut vota pentru că nu era prins într-o secţie de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Liceul Jean Monnet pentru a-şi exercita votul, cu mai puţin de trei ore înainte de închiderea urnelor, arătând că este prima dată când a votat în Bucureşti.

Pentru mine a fost o premieră. A fost prima dată când am votat în Bucureşti. Astăzi am votat pentru că Bucureştiul este şi oraşul meu. Am votat pentru un Bucureşti modern şi european“, a spus Klaus Iohannis, la ieşirea de la vot.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a explicat că preşedintele Klaus Iohannis a avut probleme tehnice, din cauza cărora nu a putut vota până la ora 18.30. „Niciun om în România nu are dreptul sa îşi exercite dreptul la vot decat dacă sunt îndeplinite condiţiile. Am înteles ca domnia sa a avut probleme tehnice de a fi prins într-o secţie de votare. Nu am mai multe informaţii. Nu a putut vota pentru ca nu era prins într-o sectie anume, unde trebuia repartizat", a declarat purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda , intrebat de ce presedintele Klaus Iohannis nu a votat pana la aceasta ora.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în aprilie, că şi-a făcut viză de reşedinţă pentru Bucureşti, precizând că va vota în Capitală la alegerile locale.

„Este bine să se ştie că mi-am făcut viza de reşedinţă pe Bucureşti, adică voi vota la alegerile locale aici pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi de sector. Mi s-a părut că este corect aşa şi, în consecinţă, voi fi şi mai interesat de felul în care se face campanie electorală pentru Bucureşti”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Carmen Iohannis a votat la secţia din Şcoala Generală numărul 4, de pe Strada Spartacus din Sibiu. Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a pus ştampila ora 12.15. Carmen Iohannis a spus că a votat pentru continuarea proiectelor din Sibiu şi că e o datorie de onoare a fiecărui cetăţean să voteze.

„Am votat pentru ca să se continue proiectele începute în Sibiu şi pentru ca oraşul nostru să rămână sau să devină mai frumos şi să ne bucurăm de el în continuare, să fie unul dintre oraşele cele mai dorite din lume, să fie vizitat şi iubit precum îl iubim şi noi. Este foarte importantă prezenţa la vot, este o datorie de onoare şi o necesitate“, a declarat Carmen Iohannis la ieşirea de la vot.

 
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite