Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID-19: Este o procedură simplă, nu doare. Vaccinul este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Iohannis s-a vaccinat
Preşedintele Iohannis s-a vaccinat

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID-19 vineri, la centrul de vaccinare organizat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti. Şeful statului a declarat că este o procedură simplă, care nu doare, vaccinul este unul sigur şi a recomandat tuturor vaccinarea.

GALERIE FOTO


Declaraţia preşedintelui Iohannis după ce s-a vaccinat anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce s-a vaccinat anti-COVID, că este o procedură simplă, nu doare, că vaccinul este sigur, eficient şi a recomandat tuturor vaccinarea.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să  subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea.  Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a afirmat preşedintele la plecarea de la Spitalul Militar Central, unde s-a vaccinat.

Iohannis  s-a vaccinat vineri, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Sâmbătă, este aşteptat şi premierul Florin Cîţu, pentru a fi vaccinat.

***

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis se va vaccina la ora 10.00. Imagini de la momentul administrării serului anti-coronavirus ar urma să fie transmise prin sistemul video al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu, care se va vaccina sâmbătă, au declarat anterior că nu s-au vaccinat de la startul campaniei pentru că nu au vrut să pară că sunt favorizaţi în vreun fel.

Vineri, 15 ianuarie, debutează etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, iar pentru inocularea serului vor funcţiona aproximativ 800 de centre specializate în toată ţara. Peste şase milioane de persoane ar putea să fie vaccinate în această etapă, dar din estimările autorităţilor, doar 50% dintre acestea vor accepta să li se administreze serul.

În această etapă vor beneficia de serul anti-COVID persoanele care au cel puţin 65 de ani, bolnavii cronic indiferent de vârstă şi lucrătorii din instituţiile esenţiale. Cei din primele două categorii se vor putea programa la vaccinare individual, cu ajutorul unor aparţinători sau prin medicul de familie pe platforma online, precum şi prin intermediul unui call center, la numărul 021-41.44.425 începând de vineri de la ora 15.00. De precizat că la categoria „bolnavi cronic” sunt incluse persoanele care suferă de diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiunile cardiovasculare, renale, oncologice, pulmonare, neurologice, inclusiv sindromul Down, hepatice severe şi moderate, boli autoimune şi imunodepresii severe, pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi şi pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA. 

Domeniile esenţiale

Persoanele din cea de-a treia categorie care se vor vaccina începând de vineri, cea a lucrătorilor din domenii esenţiale, vor fi înscrişi de angajator. Lista acestor lucrători începe cu personalul-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului (Parlament, Preşedinţie, Guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora) şi cu persoanele care activează în domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi a autorităţii judecătoreşti. În acest context trebuie spus că preşedintele Klaus Iohannis va inaugura această etapă şi a anunţat că se va vaccina public în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să se vaccineze, tot public, şi premierul Florin Cîţu.

Apoi, în Etapa a II-a vor fi imunizaţi şi cei care lucrează în industriile de procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază (panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume), dar şi în companiile care activează în distribuţia de apă curentă, energie electrică, gaze şi combustibili, inclusiv în staţiile de alimentare a autovehiculelor, precum şi în sistemul de salubritate.

De vaccinare vor mai avea parte şi cei din industria farmaceutică precum şi angajaţii din companiile de transport de persoane şi mărfuri sau din firmele de curierat. Prioritate vor avea şi angajaţii din unităţile de învăţământ şi creşe, personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV-2 şi personalul cultelor religioase. 

Citeşte şi:

Totul despre etapa a II-a de vaccinare anti-COVID. Care sunt domeniile esenţiale ai căror angajaţi se pot imuniza

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite