Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a lui Cristian Deliorga din postul de judecător la Curtea de Apel Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de eliberare a lui Cristian Deliorga din postul de judecător la Curtea de Apel Constanţa, prin pensionare, Deliorga a fost numit de Senat la Curtea Constituţională.

Şeful statului a semnat decretul „privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Constanţa a domnului Cristian Deliorga – pensionare, la data de 14 iunie 2019”.

În 7 mai, Senatul l-a validat pe Cristian Deliorga, propus de PSD, pentru a prelua mandatul de judecător la CCR, el urmând să o înlocuiască pe Simona Maya Teodoroiu.

Cristian Deliorga a fost judecător la Curtea de Apel Constanţa, unul dintre dosarele importante aflate pe rolul său fiind cel al arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, acuzat că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene. Între 2002 şi 2010, acesta a activat ca procuror, ocupând şi funcţia de vice-preşedinte al CSM. În anul 2007 a fost anchetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori, însă din lipsa probelor suficiente s-a decis neînceperea urmăririi penale împotriva sa. În 2009 procurorii de la Parchetul de  pe lângă Tribunalul Bucureşti au votat revocarea mandatului de membru CSM al acestui pentru modul în care le-a reprezentat interesele. Asta deşi în anul 2004 a fost decorat de fostul preşedinte, Ion Iliescu, pentru servicii aduse justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite