Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri cu miniştrii Transporturilor, Economiei şi Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri cu miniştrii Transporturilor , Economiei şi Muncii, însoţiţi de premierul Ludovic Orban.

La ora 11.00, este programată întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, şi cu premierul Ludovic Orban şi are loc în contextul în care Comisia Europeană a solicitat României, în data de 23 decembrie 2019, o serie de clarificări privind impactul autostrăzii Sibiu - Piteşti asupra mediului, pe traseul acesteia.

La ora 12:00 are loc întrevederea dintre Iohannis, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, şi premierul Ludovic Orban. Intenţia Exxon de a vinde participaţia la Marea Neagră, posibil către Lukoil s-ar putea afla pe agenda discuţiilor, în condiţiile în care săptămâna trecută preşedintele Iohannis a afirmat că este o chestiune care preocupă autorităţile.

”Vânzarea participaţiei Exxon la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă. Această informaţie care circulă în ultimele zile nu este reală, nu cred că putem să vorbim de o astfel de posibilă tranzacţie, dar ne priveşte şi pe noi şi România va avea un cuvânt greu de spus aici”, a declarat preşedintele săptămâna trecută.                   

La ora 12.30. Klaus Iohannis discută cu premierul Ludovic Orban, cu vicepremierul Raluca Turcan şi cu ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru. în contextul declaraţiilor care au urmat promulgării de către preşedinte a Legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii, referitoare la resursele bugetare şi la aplicarea legii după rectificarea bugetară din luna iulie. O altă temă de discuţie ar putea fi situaţia distribuirii pensiilor în luna ianuarie, dar şi modalitatea de eliminare a pensiilor speciale.

Întâlnirile au loc după ce marţi Orban s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite