Preşedintele Klaus Iohannis face o vizită în Italia. Când se va întâlni cu Papa Francisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează în perioada 14-16 mai o vizită în Italia. Şeful statului va participa mâine la Expoziţia Universală Milano 2015 cu tema „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă” şi se va întâlni cu românii din Milano. Vineri, Klaus Iohannis va fi întâmpinat de Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Înainte de plecarea în Italia, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă, la ora 9.45, pe Aeroportul "Henri Coandă"

Mâine, în cadrul Expoziţiei Universale Milano 2015 Klaus Iohannis va vizita Pavilionul României, Pavilionul Sfântului Scaun  şi Pavilionul Italiei.

Seara, Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Milano.

Vineri, şeful statului va efectua o vizită la Vatican. În jurul orei 11.30 preşedintele va fi întâmpinat de Sanctitatea Sa Papa Francisc. După convorbiri  cu Sanctitatea Sa şi fotografia oficială, Klaus Iohannis va vizita Bazilica Sfântul Petru, va depune un buchet de flori şi va păstra un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

La ora 14.00 preşedintele va oferi o recepţie în onoarea Eminenţei Sale Cardinal Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctităţii Sale.

Seara, şeful statului va avea o întâlnire cu studenţii români care studiază în instituţiile de învăţământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant'Egidio şi va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite