LIVE VIDEO Klaus Iohannis, declaraţie de presă după discuţia cu miniştrii despre epidemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis Raed Arafat cu mască şi mănuşi FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis Raed Arafat cu mască şi mănuşi FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis discută miercuri cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, la întâlnirea de la Cotroceni fiind aşteptaţi premierul Ludovic Orban, şeful DSU Raed Arafat şi miniştrii Internelor şi Sănătăţii.

UPDATE Klaus Iohannis:  Aşa vom arăta după 15 mai (n.r. - cu mască) în spaţii publice închise şi când vom folosi transportul public în comun. Am decis azi ca după data de 14 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise ţi când folosim transportul public în comun. Nu e o măsură limitată în timp. Poate vom putea să scăpam de mască anul viitor.

A doua măsură: după data de 15 mai vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm fără să spunem unde mergem şi de ce mergem. Multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare: pentru manifestări publice, pentru adunări de tot felul.

Până în 14 mai, toate restricţiile rămân în vigoare. Staţi casă! După acea dată, vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va putea reveni la normalitate. Vom avea un plan de relaxare în paşi.

Azi voi discuta cu ministrul Educaţiei despre un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală. În paralel, se lucrează la o analiză despre activitatea economică. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în mai.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 22 aprilie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

La finalul şedinţei, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Şefu statului a avut şi marţi o şedinţă pe aceeaşi temă cu premierul Ludovic Orban, şeful DSU Raed Arafat şi cu miniştrii Internelor, Finanţelor, Apărării, Economiei, Sănătăţii, Muncii şi Transporturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite