Preşedintele Iohannis, către Patriarhul Daniel: Am înţeles că sunteţi vaccinat cu schema completă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu Patriarhul Daniel, despre faptul că acesta s-a vaccinat anti-COVID cu schema completă, aceasta în condiţiile în care au existat voci, inclusiv din mediul politic, care au considerat că un astfel de demers din partea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române poate impulsiona vaccinarea.

La finalul discursului rostit la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis i s-a adresat Patriarhului: „Am înţeles ca sunteţi vaccinat cu schema completă”, au declarat surse participante la evenimentul de la Cotroceni.

Conform aceloraşi surse, Patriarhul a venit ultimul în sala în care preşedintele a rostit discursul, aparent după o discuţie cu Klaus Iohannis.

Patriarhul Daniel a declarat, în urmă cu o săptămână, la Parlament, că s-a vaccinat şi că are doză dublă de vaccin anti-COVID-19, dar nu a făcut şi cea de-a treia doză. Mesajul Patriarhului către credincioşi a fost ”să facă ascultare de medici” şi să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie.

Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.

El a spus: ”Sunt cu dublă doză”, şi a precizat că sunt confidenţiale informaţiile.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, Patriarhul a răspuns: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

Patriarhul a mai spus că poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite