Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Dan Mihalache cu „Steaua României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe noul ambasador în Marea Britanie, fostul consilier prezidenţial Dan Mihalache, cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Decoraţia a fost conferită ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru contribuţia avută la promovarea intereselor României pe plan internaţional, precum şi pentru profesionalismul şi competenţa manifestate în modernizarea şi eficientizarea Administraţiei prezidenţiale”.

Decretul de decorare a lui Mihalache a fost semnat miercuri de către preşedintele Iohannis şi a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

În 8 iunie, preşedintele a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache şi pe cel de acreditare a acestuia în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În 11 aprilie, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie. Avizul a fost dat cu 22 de voturi ”pentru” şi 3 voturi ”împotrivă”.

Dan Mihalache era, din noiembrie 2014, şeful Cancelariei prezidenţiale. Acesta a fost deputat PSD şi consilier al fostului premier Adrian Năstase, în perioada 2001-2004. În 2007, a îndeplinit şi mandatul intermediar de europarlamentar. În anul 2009, Mihalache a intrat în PNL şi a devenit consilier al liderului Crin Antonescu. În 2011, Mihalache a devenit secretar general adjunct al PNL, funcţie pe care o părăseşte trei ani mai târziu, pentru un post la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite