Preşedintele Germaniei a ajuns la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis şi omologul german vor susţine declaraţii comune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Inquam Photos / George Calin
FOTO  Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost primit de Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni. Cei doi oficiali vor discuta despre consolidarea relaţiilor şi despre războiul din Ucraina, iar ulterior vor susţine o declaraţie de presă comună.

GALERIE FOTO

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul german se vor concentra atât pe consolidarea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, cât şi pe cooperarea economică, în condiţiile în care Germania este primul partener comercial al României, cu schimburi însumând în anul 2021 peste 35 de miliarde de euro, şi al treilea investitor în economia românească. 

O atenţie specială va fi acordată evoluţiilor de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, va fi discutat şi sprijinul de care au nevoie statele din Vecinătatea Uniunii Europene, în special Republica Moldova, Georgia şi statele din Balcanii de Vest, inclusiv susţinerea integrării europene a acestora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite