Preşedintele executiv al PSD cere indirect demisiile lui Oprea şi Piedone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele executiv al PSD, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj de solidarizare cu protestatarii din Bucureşti în care cere „dreptate” şi spune că „cei care se fac vinovaţi de această tragedie să plătească”.

„Îi înţeleg pe oamenii care au ieşit în seara aceasta în stradă. Le înţeleg furia. Cred că a venit momentul ca întreaga clasă politică să înţeleagă că nu mai merge cu jumătăţi de măsură.

De data aceasta, trebuie să se meargă până la capăt. Trebuie ca societatea să ştie exact cine şi de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovaţi.

Regulile nu mai trebuie aplicate discreţionar. Legile nu mai trebuie acoperite de corupţie şi şpăgi. Aplicarea corectă a legilor poate salva vieţi. La fel cum nerespectarea lor a omorât oameni. Este nevoie să se afle adevărul şi toţi cei care se fac vinovaţi de această tragedie să plătească, indiferent ce funcţii sau responsabilităţi au.

Memoria tinerilor morţi in ”Colectiv” nu are nevoie de monumente, ci de dreptate!”, a scris Zgonea pe contul său de Facebook.

Ultima frază a mesajului liderului PSD e o aluzie la iniţiativa primarului Sectorului 4, care a anunţat astăzi că va construi un monument în memoria victimelor de la Colectiv.

Mesajul lui Valeriu Zgonea vine după ce peste 30.000 de oameni au protestat în această seară în centrul Bucureştiului, cerând demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în urma tragediei din clubul Colectiv, soldată cu 32 de morţi.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii, şi au mers apoi în marş spre Guvern, Ministerul de Interne, Palatul Parlamentului, Primăria Sectorului 3 şi Patriarhie. 

Manifestanţii îi consideră pe vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, vinovaţi morali pentru tragedia de la Colectiv. Protestatarii spun că primarul Piedone a acordat abuziv avizele necesare pentru funcţionarea clubului Colectiv. Pe lângă felul în care a gestionat tragedia de la Colectiv, mulţimea i-a reproşat vicepremierului Gabriel Oprea şi responsabilitatea pe care o are pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite