Preşedintele Elveţiei, vizită mai scurtă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Micheline Calmy-Rey
Micheline Calmy-Rey

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey (foto), a fost nevoită să-şi scurteze vizita în România din cauza certurilor politice interne, relatează cotidianul „Neue Zuericher Zeitung".

Cotidianul notează cu o notă de ironie că ambele întâlniri pe care le avea liderul de la Berna, ieri, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, au fost anulate pe ultima sută de metri. Motivul invocat de un reprezentant al Parlamentului român, citat de presa elveţiană, a fost că în Legislativ se discuta despre înlăturarea Robertei Anastase de la şefia Camerei. Argumentul presei elveţiene nu are însă acoperire, întrucât la Bucureşti nu s-a discutat despre posibila demitere a lui Anastase.

Autorităţile de la Berna au motivat schimbarea de program a preşedintelui de „chestiuni legate de organizare", notează cotidianul. Preşedintele elveţian a efectuat o vizită de două zile la Bucureşti, prima în ţara noastră, la invitaţia lui Traian Băsescu, şi pentru a marca împlinirea unui centenar de relaţii româno-elveţiene. Ambii lideri au calificat relaţiile Berna-Bucureşti drept „excelente". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite