Preşedintele comisiei Nana: S-a încercat blocarea activităţii comisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele comisiei Nana, Mihai Fifor, vorbeşte despre încercări de blocare a activităţii comisiei şi reclamă faptul că fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, administratorul şi avocata firmei italiene care a vândut terenul Ioanei Băsescu s-au sustras de la audieri pentru că au ceva de ascuns.

„Deşi s-a încercat blocarea activităţii acestei comisii parlamentare de anchetă, Raportul va fi prezentat în scurt timp, în plenul Parlamentului României. Rămâne de notorietate faptul că fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, cel care s-a implicat direct în această tranzacţie, potrivit propriilor declaraţii şi a mărturiei persoanelor audiate, s-a sustras audierii, dovedind că are ceva de ascuns opiniei publice. De asemenea, administratorii şi avocata firmei Berfige, cea care a comasat terenul şi l-a vândut cumpărătorului Băsescu Ioana, au dovedit, prin neprezentare la audieri, că nu doresc aflarea adevărului“, a afirmat preşedintele Comisiei de anchetă.

Comisia parlamentară Călăraşi susţine că, având în vedere că societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana era inactivă la data încheierii tranzacţiei, contractul de achiziţie este lovit de nulitate. Emilian Duca, consultant finaciar contactat de „Adevărul“, spune că, dimpotrivă, contractul este valabil pentru că a fost înregistrat la notar.

Această concluzie a fost prezentată, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută de membrii comisiei. Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că, la data tranzacţionării terenurilor, respectiv şi a semnării contractului de vânzare-cumpărare dintre Berfige SRL , firmă deţiuntă de un cetăţean italian, şi Ioana Băsescu, societatea nu mai era activă.

Pe aceeaşi temă:

Băsescu, la bilanţul MAI: Aud că s-au găsit nereguli la Nana. Rog DNA şi procurorii să ancheteze cazul şi va răspunde inclusiv preşedintele ţării!

Victor Ponta, despre controlul la Nana: Un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Băsescu

Parlamentul reînvie comisia Nana. Termenul de depunere a raportului a fost prelungit



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite