Preşedintele Comisiei Europene: Nu sunt posibile compromisuri când e vorba de statul de drept şi de lupta împotriva corupţiei

Preşedintele Comisiei Europene: Nu sunt posibile compromisuri când e vorba de statul de drept şi de lupta împotriva corupţiei

Jean Claude Juncker, alături de Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, joi, că România trebuie să fie primită în Spaţiul Schengen, dar în acelaşi timp a subliniat că nu pot avea loc compromisuri când e vorba de drepturile oamenilor sau lupta împotriva corupţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu sunt posibile compromisuri când e vorba de drepturile oamenilor, de statul de drept, de lupta împotriva corupţiei“, a declarat liderul Comisiei Europene, de la microfonul central al Ateneului Român, cu prilejul ceremoniei oficiale de preluare a preşedinţiei Consiliului UE de către România. 

„UE nu e completă fără România. Locul natural al României este în Schengen. Am pledat în PE pentru ca România să facă parte din zona Schegen. Rămân fidel acestei chestiuni – România trebuie să facă parte din Spaţiul Schegen", a completat Jean-Claude Juncker.

Preşedintele CE a făcut referire şi la summitul de la Sibiu.  „Din istoria noastră comună care scrie la Sibiu, vom acord o perspectivă de viitor. La alegerile europene vor fi alese generaţiile care vor prelua ştafeta generaţiilor care i-au precedat şi trebuie să arătăm că o Europă care îşi protejează cetăţeni are ocazia să îşi respecte toate mijloacele în reprezentare. În cursul acestor luni în care România va fi la Preşedinţia Consiliului UE multe ţări vor fi lângă dvs. Astfel vom face ca Preşedinţia Consiliului UE să fie un mare moment", a mai spus Juncker.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: