Preşedintele Comisiei de control a SRI, despre cazul de spionaj la adresa şefei DNA: Statul român îşi face treaba şi îşi apără cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Georgian Pop, a declarat, miercuri, despre spionarea şefului DNA, Codruţa Kovesi, de către o entitate străină, că anchetarea acestui caz de către instituţiile abilitate arată faptul că statul român este puternic, îşi face treaba şi îşi apără cetăţenii în faţa acestor entităţi private din alte state care încearcă să intimideze şi să influenţeze mersul justiţiei în România.

Preşedintele Comisiei de control al SRI a arătat că nu doreşte să comenteze această situaţie, în condiţiile în care ancheta a fost preluată de DIICOT şi este în plină desfăşurare.

”E foarte bine că DIICOT investighează acest caz, dar este foarte important că instituţiile României îşi fac treaba şi apără cetăţenii, indiferent că este vorba de şeful DNA sau orice alt cetăţean, de infracţiuni comise de organizaţii private din alte state, împotriva drepturilor şi libertăţilor unor cetăţeni români”, a spus Georgian Pop.

El a menţionat că speră ca DIICOT să producă ”probe puternice” în acest caz de spionaj.

”Dacă ne uităm la o evoluţie în timp, putem spune că statul român, în momentul de faţă, este un stat puternic. Nu cred că puteam să ne imaginăm, în urmă cu 20 de ani, că statul român va putea să investigheze cetăţeni români care lucrează, pe nivelul de business, la o asemenea dimensiune. Ei, uite că statul român investighează, indiferent despre cine este vorba, dacă s-au comis infracţiuni în România”, a arătat Pop.

Preşedintele Comisiei de control al SRI a menţionat că, ”dacă entităţi private din alte state încearcă să intimideze şi să influenţeze mersul justiţiei în România, avem, exact cum se vede în acest caz, instituţii suficient de puternice care ştiu şi pot să apare atât interesul cetăţenilor cât şi al statului, per ansamblu”.

”Este şi rolul nostru, al Parlamentului, să ne asigurăm că aceste lucruri se întâmplă în conformitate cu Constituţia şi cu legile”, a precizat Georgian Pop.

DIICOT a dat primele informaţii referitoare la dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuire printr-o firmă a unui fost şef Mossad, în care au fost arestaţi Ron Weiner şi David Geclowicz, precizând că procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, care ar fi fost spionată de angajaţi ai acestei firme, “nu are calitate procesuală la acest moment”.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, precizăm că, raportat la infracţiunile care fac obiectul urmăririi penale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu are calitate procesuală la acest moment”, arată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă transmis miercuri

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite