Preşedintele Comisiei de control SIE: Cei care fac trafic de arme sunt prinşi destul de repede în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informaţii Externe, Mihăiţă Calimente, a declarat, duminică, pentru News.ro, că cei care fac trafic de arme pe teritoriul României sunt prinşi de obicei foarte repede şi riscă ani mulţi de închisoare, potrivit legislaţiei din ţara noastră, el arătând că nu a primit informări de la SIE privind astfel de activităţi de trafic de arme.

”A achiziţiona în spaţiul ex-sovietic arme nu cred că este o mare problemă, şi în Moldova ştiu că se întâmpla lucrul acesta, nu numai în Ucraina, dar mai ales acolo, pentru că a fost un conflict îngheţat. Acum, că sunt cetăţeni români care se duc în Ucraina, cumpără arme şi le vând în Occidentul Europei sau chiar în Orientul Mijlociu, s-ar putea, însă îşi asumă nişte riscuri foarte mari şi o pot sfârşi foarte prost. Traficul de arme este o meserie foarte periculoasă”, a spus Calimente. 

Întrebat dacă a primit informări de la Serviciul de Informaţii Externe pe această temă, Calimente a precizat că nu a avut astfel de informări.

”Dacă traficanţii le vând pe teritoriul României, pentru că s-au mai întâmplat astfel de cazuri, sunt prinşi destul de repede, şi consecinţele traficului de arme, în Românila, înseamnă foarte mulţi ani de puşcărie”, a mai spus Mihăiţă Calimente. 

Traficanţi de arme din România le vând arme obţinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroriştilor, arată o anchetă realizată de Sky News.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite