Preşedintele CCR: Eu voi rămâne oricum băsist. Foarte rar am vorbit la telefon cu Traian Băsescu. Mi-a strigat un tânăr: „Eşti mândru de tine? Noi nu suntem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintelele CCR Augustin Zegrean FOTO Mediafax
Preşedintelele CCR Augustin Zegrean FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, spune că va rămâne cu eticheta de băsist pentru că a fost propus judecător la CCR de către fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care îl suna destul de rar, dar care nu ia dat niciodat[ o sugestie privind o eventuală decizie luată de Curte.

„Foarte rar am vorbit cu el la telfon. Niciodată nu mi-a cerut nicio decizie. Nu mi-a cerut să dau aşa sau să dau aşa. De multe ori mă întreba despre termen. Probabil că suna şi pe altcineva, nu ştiu. Nu mi-a dat niciodată nicio sugestie.  Cine vrea să creadă crede, cine nu, nu. Lumea oricum e împărţită în două. Eu oricum voi rămâne băsist, pentru că am fost numit de Traian Băsescu. Eu duc o viaţă absolut normală, umblu pe stradă, merg la cumpărturi, n-am miliţeieni la poartă. O singură dată a strigat un tânăr de pe partea ceelalată a străzii: Eşti mându de tine? Noi nu suntem!“, a spus Augustin Zegrean, într-un interviu la Digi 24.

Întrebat dacă se fac presiuni la adresa CCR în momentul în care se judecă un dosar, Zegrean a răspuns:„Niciodată n-am primit un telefon în care să ni se spună fă aşa sau fă aşa. Noi judecăm legi, nu oameni. Poate că uneori mi-ar fi plăcut să mă sune cineva şi să-mi spună fă aşa, pentru că am şi eu momentele mele de cumpănnă“, a mai spus Zegrean.

Augustin Zegrean a ajuns judecător CCR la propunerea fostului preşedinte Traian Băsescu, urmând ca mandatul său să expire peste două luni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite