Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi-a dat demisia. Barbu vrea să candideze la europarlamentare

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi-a dat demisia. Barbu vrea să candideze la europarlamentare

Daniel Babru. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, a demisionat din funcţie şi intenţionează să candideze pe listele ALDE la europarlamentare. Barbu este unul dintre politicienii foarte apropiaţi de liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcţie încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro. Barbu a punctat şi faptul  că îşi doreşte un loc cât mai bun pe listă, dar că partidul va decide dacă va fi în cele din urmă candidat. 

Partidul Pro România i-a cerut, sâmbătă, preşedintelui AEP demisia din funcţie, invocând tocmai posibila sa candidatură. Pro România îl acuză pe Barbu că încalca principiul imparţialităţii şi prin participarea lui Barbu la şcoala politică de iarnă organizată de ALDE, dat fiind că AEP este instituţia care se ocupă cu supravegherea procesului electoral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările