Presadă: Voi sesiza Consiliul Concurenţei în ceea ce priveşte legea lui Şerban Nicolae privind scutiri de taxe şi impozite pentru cazinourile de pe insule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea Florina Presadă. FOTO Eduard Enea
Senatoarea Florina Presadă. FOTO Eduard Enea

Senatoarea USR Florina Presadă a anunţat că va sesiza Consiliul Concurenţei în ceea ce priveşte legea social-democratului Şerban Nicolae privind scutirea de taxe şi impozite pentru cazinouri, magazine şi pensiuni care se construiesc pe insule şi grinduri, inclusiv în Delta Dunării.

„Deoarece propunerea prezintă numeroase probleme de ordin tehnic, am luat decizia să sesizez Consiliul Concurenţei în ceea ce priveşte scutirile de la plata impozitului pe teren şi a taxei pe teren deoarece acestea intră în contradicţie cu legislaţia privind ajutorul de stat, Comisia Europeană în ceea ce priveşte sistemul comun al taxei pe valoare adăugată (regimul TVA în interiorul Uniunii Europene) şi Ministerul Mediului în ceea ce priveşte activităţile economice permise în Delta Dunării“, a anunţat Florina Presadă, senatoare a USR, pe Facebook.

Reprezentanta USR a mai spus că dacă legea, adoptată luni de Senat, va trece în această formă şi de Camera Deputaţilor, va sesiza Curtea Constituţională deoarece nu se respectă regimul proprietăţii publice. „Singura «revoluţie» pe care o poate face PSD este furtul «legalizat»“, a completat Presadă.

Senatul a adoptat luni cu 65 de voturi „pentru“, 28 de voturi „împotrivă“ şi 6 abţineri iniţiativa legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae privind scutirea de taxe şi impozite pentru cazinouri, magazine şi pensiuni care se construiesc pe insule şi grinduri, inclusiv în Delta Dunării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite