Băsescu şi Ponta continuă duelul la TV. De la 21.00, preşedintele merge la B1 Tv, iar premierul la RTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duelul la distanţă dintre preşedintele Traian Băsescu şi Premierul Victor ponta continuă, în această seară, la tv. Preşedintele merge la un interviu televizat, la B1 Tv iar premierul îi dă replica la RTV.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări principalele declaraţii ale premierului şi şefului statului în timp real:


În ultimele două zile, Traian Băsescu şi Victor Ponta au schimbat replici, de la distanţă, pe marginea situaţiei din Ucraina şi a posibilelor consecinţe ale crizei din est asupra României. 

Aflat în vizită la Fabrica de Avioane din Craiova ieri după-amiază, premierul Victor Ponta le-a spus reprezentanţilor uzinei că, „deşi ne paşte un război“, vestea bună pentru ei este că vor avea comenzi.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Palatul Cotroceni, că dialogul dintre Washington şi Moscova este unul deficitar şi poate crea premisele declanşării unui război civil. Şeful statului a reiterat că asupra României nu planează riscul de a fi atacată de Federaţia Rusă, taxând astfel declaraţia premierului care a afirmat, ieri, la Craiova, că ne paşte un război.

"România nu are sentimentul că va fi atacată de Rusia şi nu are niciun element care să ne îndrepte către un astfel de risc. Niciun element de analiză nu acoperă afirmaţia premierului. Deci România nu este ameninţată de un război, ceea ce nu înseamnă că nu participă la efortul de descurajare a efortului de destabilizare în regiune. Este exclus ca România să fie atacată. Cetăţenii României sunt în deplină siguranţă", a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Victor Ponta: „Ne paşte un război“

Aflat în vizită la Fabrica de Avioane din Craiova în această după-amiază, premierul Victor Ponta le-a spus reprezentanţilor uzinei că, „deşi ne paşte un război“, vestea bună pentru ei este că vor avea comenzi, informează Mediafax.

Ponta: Ne vom apăra dacă Gabriel Resources va da statul român în judecată. Vreau să încasăm redevenţe, nu despăgubiri

Premierul Victor Ponta spune că România se va apăra dacă Gabriel Resources va da statul român în judecată pentru că nu a respectat acordul de exploatare, argumentând că mai bine încasăm redevenţe decât despăgubire.

Ponta răspunde presei ruse: România rezistă mult mai mult de 30 de minute în faţa unui război

Premierul Victor Ponta oferă garanţii că România nu este în pericol, dată fiind situaţia dramatică din regiune, şi anunţă că va prezenta într-o proximă şedinţă CSAT date liniştitoare pentru români. Şeful Executivului neagă analiza făcută de presa rusă, potrivit căreia România nu rezistă mai mult de 30 de minute în război.

Ponta: Mi-e milă de Băsescu. Să te îmbraci în alb, ca un adolescent târziu

Premierul Victor Ponta a ridiculizat modul în care s-a îmbrăcat preşedintele Traian Băsescu la mare, precizând că îi este milă de acesta pentru că se poartă ca un adolescent.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite