Ponta, despre acciza la carburant care intră în vigoare mâine: Căutăm co-finanţare pentru autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a reiterat faptul că banii încasaţi pe acciza de şaprte eurocenţi vor fi sursă de finanţare pentru construcţia de autostrăzi. În prealabil, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut public să renunţe la introducerea accizei de şapte eurocenţi la carburant.

Principalele declaraţii ale premierului:

Am avut o întâlnire cu membrii Cabinetului, cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, vroiam să dăm şi câteva veşti bune: am mulţumit Băncii Mondiale pentru sprijinul acordat şi am fost bucuros să primesc apreciereile pe care România a mers pe aceste reforme. În bordul din 27 mai se va aproba noua startegie de parteneriat, pe patru ani, care presupune acordarea unei lini de creditare de 1 miliard de euro anual.

Este un împrumut în cele mai bune condiiţii la nivel mondial. Miliardul de euro anual va fi folosit, în special, în sănătate, educaţie, incluziune socială. Am discutat despre proiectele pe care Banca Mondială le desfăşoară în Republica Moldova, pe care România le susţine. Iată că România este o ţară credibilă.

Despre acciza la carburant

Este adevărat ce spune preşedintele Băsescu, că până acum România avea cel mai mic preţ la benzină, dar că prin măsura pe care am luat-o căutăm: finanţare pe termen lung, co-finanţare pentru proiecte de autostrăzi, că prin aceste investiţii, durata şi consumul va scădea, la fel preţul pe care îl plăteşte orice utilizator pentru întreţinerea autovehicului.

Este un proiect pe termen şi lung, pe care l-am discutat cu partenerii noştri internaţionali. A fost votat de Parlament, promulgat de preşedinte. Tocmai pentru a încuraja transportatorii licenţiaţi în ce priveşte combaterea evaziunii, miercuri vom avea actul normativ, prin care în trimestrul trei, patru cenţi vor fi redistribuiţi.

Despre invitaţia preşedintelui Băsescu

Nu am urmărit declaraţiile preşedintelui. Sunt convins că toate instituţiile statului, şi mă alătur felicităărilor preşedintelui, sunt pregătite să combată orice fraudă. Toate instituţiile statului pe care le-am pregătit îşi vor face datoria şi nu le folosesc pentru a obţine câteva voturi în plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite