Victor Ponta: Erorile grave au fost făcute de ROMATSA şi STS. La 1 februarie vom avea o propunere de ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Marian Iliescu
Premierul Victor Ponta FOTO Marian Iliescu

Premierul Victor Ponta a anunţat, oficial, că vicepremierul Gabriel Oprea va prelua funcţia de ministru interimar al MAI, până în jurul datei de 1 februarie, atunci când liberalii vor face o altă propunere pentru acest portofoliu. Premierul a anunţat că principalii vinovaţi în urma accidentului din Apuseni sunt şefii ROMATSA şi STS:

Primele declaraţii ale premierului Victor Ponta după demisia lui Radu Stroe de la şefia Ministerului de Interne:

Vicepremierul Gabriel Oprea va asigura conducerea MAI. 

Am discutat cu Crin Antonescu, iar în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru un nou ministru de Interne. 

Cred că, în nicun caz, pompierii nu merită un vot de blam. Este din ce în ce mai evident că erorile grave care i-au îndreptat greşit pe cei care i-au îndreptat spre supravieţuitori au fost făcute de ROMATSA şi de STS. În cadrul ROMATSA, activitatea trebuie să se desfăşoare în continuare, iar ceea ce n-a funcţionat trebuiie îndreptat. 

Săptămâna viitoare vom avea propunerea de modificare şi de coordonare a instituţiilor publice în astfel de situaţii. Nu poate fi păstrat acest sistem, prin care MAI coordonează alte instituţii ale statului. Vor exista două comitete de urgenţă: unul de intemperii, condus de ministerul Dezvoltării. Altul, de situaţii de urgenţă: condus de Gabriel Oprea. Aceste instituţii trebuie să funcţioneze mult mai bine.

Adevărul Live, despre demisia ministrului Radu Stroe: „Ponta ieşea mai bine dacă ar fi demis imediat doi miniştri“ Ponta: Erorile grave au fost făcute de ROMATSA şi STS

Citeşte şi:

EXCLUSIV PNL va propune noul ministrul de la Interne abia peste o săptămână

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Relu Fenechiu, a declarat, pentru „Adevărul”, că propunerea privind înlocuitorul lui Radu Stroe va fi făcută de liberali pe 1 sau pe 2 februarie, la Delegaţia Permanentă a partidului.

Iohannis, despre o eventuală demisie a lui Radu Stroe: „Dacă ar fi fost cazul, atunci premierul trebuia să facă acest lucru, nu partidul”

rim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Sibiu, că eventuala demisie a lui Radu Stroe, după tragedia aviatică din munţii Apuseni, este „eminamente o chestiune a Guvernului” şi nu una politică.

OPINIE Sebastian Zachmann, editor Politică: Regret că Radu Stroe e ministru în timpul vieţii mele

Domnule Radu Stroe, ştiu că nici prin cap nu vă trece să demisionaţi. Totuşi, poate că pentru o secundă, o să vă descoperiţi faţa umană, o să coborâţi printre muritori (aviatori, pădurari, medici etc) şi “o să luaţi în calcul”, cum vă place dumneavostră să spuneţi, să demisionaţi. Să nu fiţi slab! Să nu o faceţi! Ar fi incorect.

Crin Antonescu: Afirmaţiile lui Stroe, exemplu de comunicare catastrofală

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că afirmaţiile ministrului Radu Stroe despre accidentul aviatic din urmă cu două zile a fost „un exemplu de comunicare”, specificând faptul că va propune conducerii „măsuri politice radicale”.

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“

Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu", a spus ministrul. Surse din Guvern afirmă că se pregăteşte debarcarea lui Stroe, care, în acest moment este la Palatul Victoria alături de Crin Antonescu.

Antonescu, întrebat de ce mai este în funcţie Radu Stroe (PNL): „Pentru că aşa a vrut premierul“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta nu a pus problema demisiei ministrului de Interne, Radu Stroe, în urma accidentului aviatic de luni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite