Premierul Nicolae Ciucă l-a premiat pe campionul David Popovici: „Performanţa obţinută va produce un declic în sportul românesc” | FOTO VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă l-a premiat pe campionul David Popovici: „Performanţa obţinută va produce un declic în sportul românesc” | FOTO VIDEO

FOTO: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă l-a premiat luni, la Palatul Victoria, pe campionul mondial la înot David Popovici. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care tânărul campion va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie.

Şeful Executivului l-a felicitat pentru performanţele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie-Înot Seniori de la Budapesta, unde sportivul român a câştigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.
 
„M-am bucurat să îi strâng mâna şi să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toţi mândri. L-am sfătuit să rămână acelaşi om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung şi mai greu. Seriozitatea, dorinţa de a performa, dedicarea, dar şi pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generaţie, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generaţii şi sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanţa obţinută se va produce un declic în sportul românesc”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Executivului. 
Foto: Gov.ro
De asemenea, prim-ministrul le-a mulţumit antrenorilor şi părinţilor pentru că au ghidat şi susţinut cariera lui David Popovici. Premierul Ciucă a menţionat că Guvernul susţine reformarea sistemului sportiv românesc şi, potrivit sursei citate, Strategia Naţională pentru Sport, elaborată de Ministerul Sportului, va fi promovată în curând având în vedere că reprezintă un obiectiv al Programului de Guvernare.
 
Foto: Gov.ro
David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obţinut titlul mondial concomitent în probele de 100 şi 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât şi în proba de 100 de metri liber, mai transmite sursa citată. 
 
La întâlnire au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gheorghe Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, tatăl sportivului, Mihai Popovici, precum şi antrenorul Adrian Rădulescu.
Foto: Gov.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările