Premierul francez Ayrault: „Este exclusă exploatarea gazelor de şist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul francez Jean-Marc Ayrault FOTO Arhiva Adevărul
Premierul francez Jean-Marc Ayrault FOTO Arhiva Adevărul

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat joi că Franţa exclude exploatarea gazelor de şist în Franţa, obiectivul lor fiind reducerea consumului de energie.


„Poziţia Guvernului francez este extrem de clară. Preşedintele Republicii şi eu am declarat deja în numeroase ocazii (..) că este clar exclusă exploatarea gazelor de şist în Franţa, în prezent, şi nu a fost dată nicio autorizaţie în acest sens“, a afirmat Ayrault.

Premierul Ayrault a explicat că Franţa are o altă strategie energetică, exploatarea gazelor de şist nefiind o alternativă.

„Obiectivul nostru este să reducem consumul de energie şi în particular de energie bazată pe combustibili fosili“, a mai spus premierul francez.

Prezent alături de Ayrault, premierul Victor Ponta a transmis zâmbind să nu se mai traducă declaraţia omologului său francez referitor la gazele de şist.

„Asta cu gazele de şist nu mai traducem, da?!“, a afirmat Ponta.

Premierul francez se află în vizită în România pe o perioadă de două zile. În cursul dimineţii de vineri, 12 iulie, cei doi premieri vor face o vizită la Titu, la Centrul Tehnic al Dacia-Renault. Vineri seara, oficialul francez va participa la recepţia de Ziua Naţională a Franţei organizată de Ambasada de la Bucureşti, care a fost devansată în acest an cu ocazia acestei vizite.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite