Premierul demis Viorica Dăncilă, întrebată dacă va majora valoarea salariului minim prin Hotărâre de Guvern: Categoric da!

Premierul demis Viorica Dăncilă, întrebată dacă va majora valoarea salariului minim prin Hotărâre de Guvern: Categoric da!

FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că executivul va majora în mod ”categoric” valoarea salariului minim, prin Hotărâre de Guvern, aceasta catalogând drept un gest ”incalificabil” şi ”şocant” gestul lui Ludovic Orban de a soma Guvernul demis să nu facă acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reuşit astăzi să şocheze o ţară întreagă când a somat actualul guvern să nu crească salariul minim şi a ameninţat că, dacă o vom face, va modifica Hotărârea de Guvern. Mă întreb cât oare să-i urască pe români, dacă o măsură pe care oamenii o aşteaptă reprezintă un pericol pentru domnul Orban”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV.
 
Întrebată dacă va majora prin Hotărâre de Guvern, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Categoric da, pentru că am promis că vom lua măsuri pentru români şi aşa vom face”. 
 
Preşedintele PSD a afirmat, de asemenea, că nu crede că vor fi parlamentari ai PSD care să voteze pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban.
 
”Nu cred că vor fi parte a acestui program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor, cred că celelalte cinci formaţiuni politice ar trebuie să se gândească bine dacă se subordonează a doua oară ordinelor date de preşedintele candidat Iohannis”, a spus Dăncilă. 
 
Aceasta se declară convinsă că ”românii îi vor sancţiona” pe cei din afara PNL care vor susţine guvernul liberal.
 
Aceasta a adăugat că PSD niciodată nu va sprijini un guvern în condiţiile în care acesta se poziţionează ”cu măsuri împotriva românilor, indiferent dacă este vorba despre premierul desemnat Orban sau alt premier”. 
 
”Nu vreau să fac referiri la persoane, pentru mine e importat ce se va întâmpla cu măsurile pentru români”, a mai spus Dăncilă.
 
Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, şi somează Executivul să nu adopte o astfel de decizie. El adaugă că, dacă va fi adoptată totuşi această hotărâre, atunci PNL o va anula.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările