Premierul Dăncilă pleacă în America şi lasă ţara de izbelişte, în plină criză politică,  timp de două săptămâni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţia vine de la Digi 24, încă sper ca premierul îşi va anula proiectata vizită în America. Conform informaţiilor obţinute de Digi 24, premierul şi-a anunţat partidul că se amână toate planurile de rezolvare a crizei politice cu două săptămâni, pentru a pregăti şi efectua o vizită în SUA, la invitaţia Camerei de Comerţ Româno-Americane. Că ţara se află în plină criză politică, nu contează pentru domnia sa.

Ca şi Dragnea în urmă cu 3 ani, Viorica Dăncilă speră că va avea întâlniri şi va face poze cu personalităţi înalte de la Casa Alba, care s-o valideze pentru funcţia de preşedinte al României. Ce a păţit Liviu Dragnea, ar trebui să ştie şi Viorica Dăncilă. Şi acum se derulează o anchetă asupra costurilor şi modului în care a plătit poza cu Trump. Care nici nu i-a folosit cine ştie ce, pentru că se află la închisoare.

Contextul crizei politice guvernamentale

Guvernului îi lipsesc 5 miniştri, între care la Interne şi Educaţie, domenii cheie în administrarea ţării. Iar Internele deţin un rol extrem de important în siguranţa ţării. Nu are ministru, iar premierul pleacă din ţară fără să rezolve această situaţie dificilă.

Guvernul, premierul, trebuie să se prezinte în parlament pentru validare, după schimbarea compoziţiei politice generată de plecarea ALDE din guvern. Nu contează. Premierul amână cu două săptămâni prezentarea în parlament, deşi nu are miniştri la 5 ministere.

Pe 18 septembrie se pronunţă CCR asupra sesizării făcute de premier, privind conflictul juridic de natură constituţională cu preşedintele Iohannis. În funcţie de decizia CCR, trebuie luate imediat măsuri de rezolvare a crizei politice guvernamentale. Nu contează. Premierul Dăncilă pleacă în SUA şi amâna rezolvarea crizei cu două săptămâni.

În perioada aceasta trebuie pregătit bugetul pe 2020, care ar trebui prezentat parlamentului până la 15 octombrie. Nu contează. Premierul şi ministrul de Finanţe pleacă în vizita în America. Pentru poze de campanie.

Cine va conduce guvernul în perioada în care premierul Dăncilă se va afla în afara ţării?

Nu e clar.  Teodorovici, vicepremier şi preşedinte executiv al PSD, pleacă şi el, împreună cu Viorica Dăncilă în SUA. Probabil Mihai Fifor, viceprim-ministru şi secretar general al PSD. Deşi ocupat cu campania pentru prezidenţiale, îşi va face timp şi pentru şedinţele de guvern. Pe care le va conduce, dar fără miniştri titulari la 5 ministere nu e mare lucru să conduci guvernul. Să vedem şi deciziile şi actele normative pe care le va adopta guvernul.

Concluzie

Să laşi ţara în plină criză guvernamentală pentru două săptămâni, şi să pleci în SUA pentru întâlniri de afaceri şi pentru poze de campanie, întrece orice imaginaţie. La revenire, premierul Dăncilă se va lăuda că a adus nu ştiu câte miliarde de dolari investiţii în România. Vorbe. Şi Ponta a declarat, după vizita în China, că vor veni investiţii de  10 miliarde de dolari. A văzut cineva vreun dolar? Face şi premierul Dăncilă ce a făcut Dragnea. Doar că la Dragnea s-a terminat prost. Cum se va termina la premierul Dăncilă? Poate fi acuzată de sabotarea siguranţei naţionale, pentru abandonarea ţării când ministerul de Interne nu are ministru?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite