Premierul Ciucă anunţă semnarea unui acord de colaborare cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul a semnat un acord de colaborare cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şi a precizat că, în cele şase luni de guvernare, autorităţile au luat „decizii corecte şi la timp pentru a ne proteja economia şi cetăţenii de efectele crizelor”.

„La preluarea mandatului, ne-am asumat, în coaliţie, angajamentul de a guverna pentru a oferi Rezilienţă, Dezvoltare, Prosperitate. În cele şase luni de guvernare am luat decizii corecte şi la timp pentru a ne proteja economia şi cetăţenii de efectele crizelor. Intervenţia responsabilă a Guvernului se traduce astăzi în menţinerea locurilor de muncă, proiecte de investiţii şi securitate garantată. Măsurile 'Sprijin pentru România' sunt realitate, iar datele privind creşterea economică confirmă eficienţa soluţiilor pe care Guvernul le-a luat la timp pentru a contracara efectele crizelor multiple şi pentru a valorifica resursele europene şi naţionale pe care le avem la dispoziţie. Este un rezultat obţinut prin încrederea şi dialogul dintre Guvern şi reprezentanţii mediului de afaceri”, a transmis, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

 Şeful Executivului a precizat că acordul de colaborare semnat astăzi cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României reprezintă „recunoaşterea parteneriatului nostru”. „Stabilitatea macro-economică, alocarea eficientă şi fără întârziere a resurselor financiare pentru redresare şi rezilienţă, dezvoltarea durabilă a României în acord cu politicile Uniunii Europene, modernizarea interacţiunii dintre mediul public şi cel privat, prin digitalizare, debirocratizare şi modernizarea legislaţiei, sunt instrumente utile şi reforme vitale pentru creşterea rezilienţei economice. Completate cu reforma educaţiei şi consolidarea sistemului sanitar, obiectivele noastre reprezintă borne în drumul României spre modernizare şi dezvoltare”, a completat prim-ministrul Ciucă.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) este o iniţiativă privată, apolitică, alcătuită din cele mai reprezentative organizaţii ale mediului de afaceri din România, al cărei scop este „de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri” din ţara noastră, potrivit site-ului Coaliţiei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite