Premierul Bulgariei l-a sunat pe Klaus Iohannis, după ce un român i-ar fi trimis un SMS de ameninţare unui parlamentar bulgar. Petkov a cerut găsirea vinovatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiril Petkov i-a cerut lui Klaus Iohannis soluţionarea problemei. FOTO: EPA-EFE
Kiril Petkov i-a cerut lui Klaus Iohannis soluţionarea problemei. FOTO: EPA-EFE

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, l-a sunat personal pe Klaus Iohannis după ce un parlamentar bulgar a primit un mesaj de ameninţare, vineri, de la un presupus cetăţean român. Petkov a făcut apel la autorităţile române să-l găsească rapid pe cetăţeanul care a trimis acel SMS.

„Am vorbit personal cu preşedintele român şi i-am cerut ca autorităţile să-l găsească rapid pe cetăţeanul român care a trimis acel SMS. Toţi cetăţenii bulgari trebuie să fie protejaţi de astfel de atacuri”, a scris Kiril Petkov, vineri, pe Facebook.

Premierul Petkov a intervenit în contextul în care un parlamentar bulgar a primit un mesaj de ameninţare de la un presupus cetăţean român. „Renunţă sau probleme vor începe imediat pentru tine şi n-ai nicio idee cât de serioase vor fi”, a fost mesajul primit de parlamentarul Liubomir Karimanski, fiind confirmat de Ministerul de Interne bulgar, scrie presa bulgară.

Potrivit autorităţilor de la Sofia, cartela este înregistrată pe numele unui cetăţean român cu iniţialele LT, care a intrat în Bulgaria în data de 1 aprilie. Ulterior, persoana respectiva a părăsit Bulgaria în 7 aprilie. Cartela a fost activată timp de 15 minute în aceeaşi dată, după care a fost dezactivată.

Presa de la Sofia scria că bărbatul care ar fi cumpărat cartela pre-paid a folosit un CNP românesc, în condiţiile în care astfel de cartele nu pot fi cumpărate în Bulgaria decât cu buletinul şi CNP-ul. Potrivit Digi24, surse din poliţia de la Bucureşti susţin, însă, că potrivit datelor trimise de autorităţile bulgare nu reiese că ameninţarea ar fi fost făcută de un cetăţean român, pentru că respectivul CNP trimis conţine şi litere, în contextul în care CNP-urile din România sunt formate doar din cifre.

Parlamentarul ameninţat, Liubomir Karimanski, conduce comisia de finanţe-bănci din Parlamentul de la Sofia şi este şi candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale din Bulgaria. El a anunţat deja autorităţile competente. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite