Premierul anunţă că va elimina prin OUG cotizarea automată la sindicat: Nu mi se pare normal. Oamenii nu pot fi obligaţi să cotizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat într-un interviu pentru G4Media că Guvernul urmează să emită, în următoarele săptămâni, o Ordonanţă de urgenţă prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajatorilor de la stat care s-au înscris într-o organizaţie sindicală. Premierul a vorbit şi despre protestele din ultima perioadă, afirmând că e „evident” că acestea sunt manipulate politic de PSD.

„Nu mi se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizaţie. Dacă cineva vrea să fie membru al unei organizaţii, trebuie să vedem dacă vrea să plătească, să facă efortul lunar să plătească.

Le luam pe rând, săptămâna viitoare vin cu ordonanţa pe Consiliile de Administraţie (nota red: OUG prin care vrea să limiteze la cinci numărul maxim de membri într-un CA) şi după aia venim şi pe sindicate. Dar aici la sindicate mă gândesc ca principii. Rămân 30 de ani, mi se pare bizar să ai aceiaşi oameni în funcţii 30 de ani”, a declarat Florin Cîţu într-un interviu pentru G4Media.

Întrebat când va apărea această modificare, premierul a explicat că „în următoarele săptămâni”.

„Oamenii nu pot fi obligaţi să cotizeze. Cine vrea să cotizeze, foarte bine, dar nu trebuie să fie obligat cineva să cotizeze asta. Mi se pare că o ordonţă de urgenţă se poate face. Atunci a fost ordin de ministru. Dar înţeleg, trebuie să văd exact procedura de modificare”, a adăugat Cîţu.

Premierul a declarat apoi că este „evident” faptul că protestele din ultima perioadă au fost manipulate politic de către PSD.

„În primul rând că n-am văzut nici un protest în perioada PSD când creşteau taxe. Erau foarte fericiţi oamenii când creşteau taxe, chiar dacă erau împotriva celor pe care-i reprezentau. (...) Mi se pare nefiresc şi o atitudine necolegială şi neprincipială faţă de sectorul privat. Pentru că anul trecut sectorul privat, care plăteşte taxele şi salariile celor care astăzi protestează, au avut probleme mari, reale. Dar 1, 4 milioane de oameni care au fost în şomaj tehnic pentru care a trebuit să facem eforturi foarte mari, nimeni nu a ieşit în stradă. Oamenii au înţeles situaţia”, a conchis Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite