Protestul diasporei. Prefectul Capitalei scapă de audieri în Senat. PSD nu a asigurat cvorumul. Speranţa Cliseru: Ordinul de evacuare s-a dat după 12.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de apărare din Senat ar fi trebuit să-i audieze azi pe prefectul Capitalei, Speranţa Clişeru, şi pe şeful Jandarmeriei pe Capitală, Laurenţiu Cazan, în contextul violenţelor de la mitingul diasporei, dar parlamentarii PSD n-au venit la şedinţă.

UPDATE Audierea prefectului Capitalei nu o să mai aibă loc din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Cu toate acestea, Speranţa Clişeru a dat câteva declaraţii pe holurile Parlamentului: „Au fost imagini pe care le-aţi văzut şi dumneavoastră (la televizor, n.red.), nu a fost vreo dotare specială. Eu nu m-am aflat în centrul de comandă. Nu existau două centre. Cum v-a spus şi domnul viceprimar (Aurelian Bădulescu, n.red.), nu ne-am aflat noi în centru, în centrul mobil au fost persoane care probabil trebuia să fie în centrul mobil. Centrul e un vehicul mobil“.

Totodată, aceasta a mai vorbit şi deşeful de operaţiuni. „Şeful de operaţiuni a mai venit, a mai plecat“, a declarat prefectul Capitalei când a fost pusă să dea detalii despre desfăşurarea evenimentelor din Piaţa Victoriei.  De asemenea, prefectul Capitalei a punctat faptulcă tot timpul s-a bazat pe profesionalismul jandarmilor şi a subliniat că „legea s-a aplicat gradual“.   

Prefectul Capitalei a subliniat că a dat ordinul de evacuare undeva spre 12.00 noaptea, iar la acel moment „Piaţa era evacuată“. 

Cred că era după 12.00 noaptea. Era deja evacuată piaţa  Speranţa Cliseru, despre ordinul de evacuare

Senatorii din Comisia de apărare îi aşteaptă, de la ora 12.00, la audieri, pe prefectul Capitalei, Speranţa Clişeru, şi pe şeful Jandarmeriei pe Bucureşti, Laurenţiu Cazan. 

Săptămâna trecută, în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor au fost audiaţi ministrul de Interne, Carmen Dan, şi secretarul de stat, Raed Arafat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite