Predoiu: Plec din politică şi viaţa publică dacă sunt suspect de corupţie, dacă nu, să plece Ponta

Predoiu: Plec din politică şi viaţa publică dacă sunt suspect de corupţie, dacă nu, să plece Ponta

Cătălin Predoiu Foto Adevărul

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, i-a trimis lui Victor Ponta proiectul unei declaraţii comune, prin care cei doi lideri să convină că liberalul să plece din politică dacă va fi declarat suspect de corupţie, în caz contrar acelaşi gest urmând să-l facă social-democratul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În preambulul proiectului declaraţiei comune, se arată: "Având în vedere că românii s-au pronunţat pentru o altfel de politică prin votul din 16 noiembrie 2015,

Convinşi de faptul că singura şansă a societăţii româneşti pentru progres şi bunăstare este curăţarea clasei politice de corupţi şi profesionalizarea acesteia, Având în vedere comunicatul de presa al Partidului Social Democrat, prin care se cere demisia lui Cătălin Predoiu ca urmare a unor presupuse fapte de corupţie", după care textul continuă:

"Declarăm: 1. În cazul în care, subsemnatul, Cătălin Predoiu, voi fi declarat suspect într-o cauză de corupţie, îmi dau demisia din toate funcţiile politice şi plec din viaţa publică. 2. În caz contrar punctului 1, subsemnatul, Victor Ponta, îmi dau demisia din toate funcţiile politice şi plec din viaţa publică".

Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al PNL, a scris pe pagina sa de Facebook, că a trimis acest proiect de declaraţie lui Victor Ponta, "la sediul PSD, cu confirmare de primire".

Săptămâna trecută, PSD i-a cerut demisia lui Cătălin Predoiu din funcţiile deţinute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susţinerea campaniei sale electorale din 2008, social-democraţii arătând că Predoiu trebuie să îşi asume participarea într-o ”campanie finanţată din corupţie”.

Cererea a intervenit după ce fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost pus sub control judiciar şi este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală, suma fiind folosită în campania electorală din 2008.

Predoiu a spus, la acel moment, că respinge "categoric insinuările calomnioase şi solicitarea obraznică a PSD-Victor Ponta" de a demisiona din funcţie şi că nu a săvârşit "vreodată" o faptă de corupţie.

În 2008, Predoiu, ministru al Justiţiei a candidat pentru un loc de deputat într-un colegiu din Buzău, dar câştigător a fost validat Marian Ghiveciu (PSD), care în 2011 a fost deferit justiţiei de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: