Predoiu, la audieri: Pe lângă urgenţele din MCV, în primul rând desfiinţarea SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei, avem acum o serie de obiective din PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu FOTO Facebook Catalin Predoiu
Cătălin Predoiu FOTO Facebook Catalin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că un obiectiv al noii coaliţiii este de îndeplinirea condiţiilor din MCV, pentru ca România să scape de acest mecanism, printre obiectivele punctuale fiind desfiinţarea Secţiei Speciale şi modificarea legilor Justiţiei. De asemenea, a amintit că Guvernul trebuie să ducă până ca capăt reformele asumate în PNRR. Predoiu a fost avizat pozitiv.

UPDATE Cătălin Predoiu a fost avizat pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

***

„Este esenţială o bună cooperare a Ministerului Justiţiei cu Parlamentul, cu ceilalţi miniştrii, cu Administraţia Prezidenţială. Ministerul Justiţiei trebuie să acţioneze cu delicateţea unui chirurg, uneori cu determinarea unui combatant (...) În ciuda unor uriaşe eforturi, rezultatele sunt încă departe de aşteptări. Ca parlamentar şi avocat am discutat cu numeroşi cetăţeni, şefi de companii, care mi-au spus că actul de justiţie nu-şi atingea scopul”, a declarat Cătălin Predoiu, la audierile din Parlament. 

Ministrul Justiţiei a vorbit şi de unele aspecte problematice ale instituţiei şi sistemului de Justiţie. „Magistratura în ansamblu este oarecum în discordie privind unele aspecte. Desfiinţarea SIIJ este un exemplu. Avem restanţe în MCV în Justiţie. Pe lângă urgenţele din MCV, în primul rând desfiinţarea SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei, avem acum o serie de obiective care decurg din PNRR”. 

De asemenea, Predoiu a subliniat că trebuie o soluţie ca „pensia în plată să nu depăşească salariul în plată”.

Nu în ultimul rând, Ministrul Justiţiei a precizat că actuala majoritate nu are nicio scuză privind adoptarea actelor normative: „Guvernul dispune de o largă majoritate care îi permite să-şi adopte proiectele”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite