Preda, despre şedinţa CSAT: Va fi un test important pentru coabitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a scris pe blogul personal că o posibilă prezenţă a premierului Victor Ponta la şedinţa CSAT de joi va fi un test important pentru coabitare.

„Mai întâi de toate, e de văzut dacă premierul Ponta va participa. Într-adevăr, pe 30 iulie, a doua zi după referendum, șeful Guvernului declara pentru Mediafax că nu va mai merge la CSAT și că așteaptă ca Traian Băsescu să-i trimită spre semnare documentele adoptate. Asta nu e tocmai o viziune instituțională asupra CSAT. Multe spune însă omul la supărare și poate că, între timp, Victor Ponta s-a răzgândit“, este de părere Preda, subliniind că premierul  are obligații de care nu se poate debarasa.

Preda mai spune că va fi interesant de urmărit dacă, după reuniune, vor fi făcute declarații publice și dacă ele vor fi concordante.

„Săptămâna trecută, tot premierul afirma că, întrucât antipatia a copleșit relația sa cu președintele, nu se poate înțelege defel cu acesta. Nu e exclus să avem totuși o surpriză și-n această privință“, a conchis Preda.

Şedinţa CSAT a fost convocată de preşedintele Traian Băsescu pentru a se discuta achiziţia de avioane de vânătoare, acesta fiind singurul punct de pe ordinea de zi, însă, la solicitarea unora dintre membrii CSAT, pe ordinea de zi ar putea fi introdus şi subiectul privatizării Oltchim, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite