PPMT vrea organizarea unui referendum pentru consultarea maghiarilor în privinţa regionalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) vrea organizarea unui referendum pentru consultarea populaţiei maghiare cu privire la regionalizare, anunţând, totodată, "mişcări de stradă" pe această temă, potrivit Mediafax.

Preşedintele PPMT Harghita, Sorban Attila, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în proiectul de regionalizare coaliţia guvernamentală nu ţine cont de aspectele importante pentru comunitatea maghiară, precum "respectarea regiunilor istorice formate de-a lungul timpului şi principiile autonomiei locale". 

"Ştim foarte bine că nu avem puterea să blocăm parlamentar propunerea de regionalizare a Guvernului, de aceea PPMT vrea organizarea unui referendum, în aşa fel încât populaţia maghiară să se poată exprima despre cum vede regionalizarea teritorială a României", a spus Sorban Attila.

Totodată, acesta a spus că vor fi organizate "mişcări de stadă", împreună cu Consiliul Naţional Secuiesc, în semn de protest faţă de proiectul de regionalizare propus de Guvern. 

"La orice mişcare de stradă care duce înainte cauza noastră de autonomie, eu spun că trebuie să fim acolo. Astfel de manifestări se leagă de regionalizare, pentru că forma acuală de împărţire teritorială pe care ştim că o pregăteşte Guvernul nu dă nicio şansă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc", a afirmat Sorban Attila.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite