Portretul lui Iohnnis, în cel mai influent ziar elveţian: A fost cel care i-a atras la urne pe români printr-o mutare de şah ingenioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia elveţiană Neue Zurcher Zeitung a realizat un portret pozitiv preşedintelui României în care acesta este considerat un politician ingenios, care vorbeşte puţin şi e rigid, dar care poate face mutări „ingenioase”.

„Iohannis nu este neapărat o persoană cu priză la mase. Sasul transilvănean de talie înaltă apare adesea drept modest, taciturn şi rigid. Însă în arena politică barocă din România el emană tocmai prin aceste însuşiri acele înţelepciuni secundare care au jucat un rol important încă din 2014, în alegerea sa în cea mai înaltă funcţie din stat ca prim reprezentant al minorităţii germane. La toate acestea s-a adăugat şi realegerea sa de trei ori în funcţia de primar al Sibiului, ceea ce părea a fi o promisiune de dezvoltare a statului”, punctează Neue Zurcher Zeitung, cel mai influent ziar german, citat de Rador şi G4Media.

Publicaţia elbeţiană vorbeşte şi de lupta lui Klaus Iohannis cu PSD. „În perioada primului său mandat de preşedinte legătura cu UE şi cu valorile acesteia privind statul de drept au devenit un element pregnant, mai ales când din 2017 aceste valori au fost atacate tot mai mult de noul guvern. Foştii comunişti ai partidului social-democrat cu numele (PSD) aflaţi la guvernare au pregătit reforme în justiţie cu efect larg, având drept scop principal protejarea politicienilor corupţi din conducere de urmărirea penală. Acest lucru a făcut ca Bucureştiul să intre tot mai mult în conflict cu Bruxellesul”. 

Punerea referendumului pe Justiţie odată cu europarlamentarele a fost considerată o mutare de şah ingenioasă, care i-a determinat pe români să iasă la vot. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite