Portretul lui Eugen Nicolicea, propus de PSD la Justiţie: revoluţionar doar în acte, politician agresiv, jurist cu studii la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Nicolicea e la al şaptelea mandat de deputat, fiind ales pentru prima dată în 1992 în Parlament. Nicolicea s-a remarcat mai ales prin declaraţiile controversate, prin jigniri ale colegilor din Opoziţie, dar şi prin tăcerea absolută privind studiile sale de drept.

în 1994, la câteva zile după ce fostul monarh Mihai I fusese oprit pe Aeroportul Otopeni şi împiedicat să intre în ţară. Nicolicea a cerut de la tribuna Parlamentului ca „cetăţeanul Mihai Hohenzollern“ să fie declarat „persona non grata“, potrivit Recorder.ro. Mai mult, PSD-istul, cunoscut şi în prezent pentru jignirile pe care le aduce adversarilor politici, voia ca doi parlamentari ai Opoziţiei, Dinu Patriciu şi Ticu Dumitrescu, să rămână fără imunitate pentru că şi-au permis să-l întâmpine pe fostul suveran.

Cuvintele grele spuse de Nicolicea de la tribuna Camerei Deputaţilor i-a determinat pe jurnaliştii vremii să-i facă un portret sumbru actualului preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. „Eugen Nicolicea este, în ultimul timp, «gunoierul» partidului de guvernământ. Când trebuie spuse lucruri care pe oricare alt deputat l-ar umple de ruşine este scos la rampă Eugen Nicolicea“, scriau jurnaliştii de la Cotidianul în 1994. 

Eugen Nicolicea FOTO Recorder.ro

Secretul lui Nicolicea

Unul dintre secretele lui Nicolicea este locul unde a terminat Dreptul, în condiţiile în care acesta a fost în ultimii ani unul din principalii jurişti ai PSD. Potrivit dezvăluirilor „Adevărul“ a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”.

Sursă foto: Recorder.ro

Întrebat în decembrie 2017 de reporterii „Adevărul“ la ce Universitate şi în ce an a absolvit Facultatea de Drept, în condiţiile în care aceste date lipsesc din CV-ul său publicat pe site-ul Parlamentului, deputatul PSD Eugen Nicolicea a răspuns nervos: „Mă, băiatule, tu chiar nu înţelegi? Vrei să avem altfel de discuţii?“.

După doar o zi, un reporter al  Digi24 l-a întrebat din nou despre locul unde a studiat Dreptul şi în ce perioadă. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a refuzat dialogul şi l-a ameninţat pe jurnalist că dacă mai insistă pe acest subiect îi va ridica acreditarea.

De altfel, Nicolicea a avut cuvinte mult mai dure la adresa adversarilor politici. De exemplu, Nicolicea l-a făcut pe Stelian Ion (deputat USR) „golan”, pentru că punea întrebări incomode. „Eşti ruşinea Parlamentului, eşti un golan“, îi transmitea Nicolicea lui Ion într-o şedinţă din Parlament. Într-o emisiune TV, deputatul PSD i-a transmis deputatului liberal Răzvan Prişcă faptul că „râde ca fraierul“, iar lui Cătălin Predoiu i-a spus în faţă că „lipsa sa de inteligenţă a depăşit graniţele ţării“.

Revoluţionar cu rol determinant în acte

Nu în ultimul rând, Nicolicea este şi unul dintre politicienii care se bucură de titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluţiei Române”. Pentru „activitatea” sa de revoluţionar, social-democratul primeşte lunar aproape 2000 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite