Portret de senator AUR. Diana Şoşoacă, avocatul care militează împotriva măştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Iovanovici-Şoşoacă a obţinut un mandat de senator de Iaşi pe listele AUR, formaţiune care la alegerile parlamentare 2020 a făcut surpriza de a trece pragul electoral. De profesie avocat, aceasta s-a remarcat prin discursuri în faţa mulţimilor în care militează împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, precum şi din postura de avocat al lui IPS Teodosie.

Diana Iovanovici-Şoşoacă a devenit cunoscută pe Internet în urma discursurilor sale naţionaliste, respectiv mesaje în care se arată împotriva măsurilor luate de autorităţile române în combaterea pandemiei de COVID-19. Saltul în notorietate l-a făcut odată cu un discurs ţinut în octombrie la Iaşi, după ce autorităţile au impus restricţii la pelerinajul de la Sfânta Parascheva.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Paraschiva?”, strigă Şoşoacă în faţa câtorva sute de persoane.

„I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă opreşti tu pe mine! Numai cu bă te poţi adresa unui care bea whisky şi fumează trabuc în ditamai Guvernul României. Ruşine!”, a adăugat avocata.

Şoşoacă s-a remarcat din nou două luni mai târziu, la Constanţa, unde scenariul s-a repetat în contextul unui alt pelerinaj la peştera Sf. Apostol Andrei, restricţionat de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, arată Digi24.

Cu această ocazie, IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autorităţile din Constanţa pentru a ridica restricţiile.

„Îmi caut nişte avocaţi serioşi”, a spus Teodosie.

Citeşte şi: Marea surpriză a alegerilor: AUR. De unde a apărut partidul, cine sunt liderii şi ce nume de premier au pregătit

Avocatul Diana Ivanovici-Şoşoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanţă pe înaltul ierarh bisericesc.

Demersurile legale n-au avut succes, după ce Tribunalul Constanţa a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii. Hotărârea instanţei a fost însă, practic, degeaba, deoarece, în cele din urmă, jandarmii şi poliţia nu au făcut nimic pentru a-i opri pe pelerinii şi pe credincioşii sosiţi din alte localităţi.

Printre cei veniţi din afara Constanţei s-a aflat şi Şoşoacă. „Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, a spus ea, cu acest prilej.

Citeşte şi: Haos pe stadioane, viitor de AUR pentru ţară: George Simion, ultrasul din politică

Avocatul AUR s-a remarcat în faţa alegătorilor şi pe Internet, publicând o înregistrare de peste o oră şi 20 de minute în care îşi etalează discursul naţionalist.

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominaţia bolşevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban şi a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, politicianul AUR, cu acest prilej.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite