Ponta:"Băsescu va respecta votul românilor, fiindcă nu suntem dictatură sud-americană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta speră să rămână premier şi după alegerile din 9 decembrie
Victor Ponta speră să rămână premier şi după alegerile din 9 decembrie

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat astăzi, la Suceava, că preşedintele Traian Băsescu va respecta votul românilor de la alegerile parlamentare, pentru că România nu e o dictatură sud-americană, iar dacă USL va obţine majoritatea absolută el va fi premier în continuare.

"Dacă oamenii votează majoritatea absolută pentru USL, acela este cel mai bun răspuns pentru domnul preşedinte, iar domnia sa sigur va respecta, că doar nu suntem o dictatură sud-americană. Ştiţi, şi Ceauşescu spunea că el ştie mai bine, iar poporul greşeşte. Eu nu cred că domnul Băsescu o să ne spună că poporul a greşit şi el ştie mai bine, că nu are cum să ştie mai bine şi nimeni nu va accepta acest lucru", a spus Ponta.

El a menţionat că toţi liderii europeni au spus un lucru foarte clar că vor stabilitate pentru România şi vor respectarea principiilor democratice şi respectarea votului oamenilor.

"Dacă oamenii nu ne votează pe noi, dacă îl votează pe domnul Blaga, pe domnul Videanu, atunci o să fie Videanu sau Blaga prim-ministru. Dacă oamenii votează USL majoritate absolută în Parlament, e o decizie pe care nimeni şi nimic nu o poate schimba", a spus liderul PSD.

El a reamintit că mii de oameni au votat la congresele PSD, PNL şi PC desemnarea lui ca prim-ministru din partea USL.

"Acolo, câteva mii de oameni au votat, nu să fie un prim-ministru de la PSD, ci m-au votat pe mine, Victor Ponta, şi liberalii şi conservatorii. Tot acolo, am votat noi, social-democraţii, nu să fie un liberal candidat la preşedinţie, ci Crin Antonescu să fie. Nu se poate schimba această decizie nici dacă vreau eu, nici dacă vrea domnul Antonescu, nici dacă vrea domnul Constantin, pentru că aşa au votat câteva mii de oameni, reprezentând, practic, cele trei partide. Restul sunt şopârle de campanie", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite