Ponta „zvârle“ cu sticle după Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului „căuta după sticle pe jos“  la consultările de la Cotroceni, potrivit „relatării“ liderului PSD, Victor Ponta. Expresia şefului PSD este, potrivit analiştilor chestionaţi de „Adevărul“, doar o mostră a discursului politic „de periferie“, impus tot de Băsescu.

Pe acelaşi ton ironic, Victor Ponta a mai spus în discursul său de la Alexandria, cu ocazia prezentării programului USL pe agricultură, că România a ajuns să importe „până şi pungile de seminţe pe care Băsescu le va mânca probabil când se va uita la TV la meciul lui Bute". „Mă simt bine, sunt mulţumit să vorbesc după Crin Antonescu. Când am vorbit împreună marţi, la Cotroceni, domnul Băsescu căuta după sticle pe jos", a mai spus Ponta, referindu-se la „consultările-spectacol" desfăşurate la începutul săptămânii trecute la Cotroceni.

Citiţi şi:

Lăzăroiu: Victor Ponta a ajuns preşedintele PSD cu sprijinul PDL

Cristian Pârvulescu, despre declaraţiile politicienilor: "Mie mi-e teamă că limbajul acesta poate duce la extremism"

Analistul politic Iosif Boda a văzut în exprimarea liderului PSD „patentul lui Traian Băsescu". „Cum este sacul este şi peticul! Cum este Puterea este şi Opoziţia! Acesta este limbajul folosit de toţi, de un nivel extrem de scăzut, pe care radarul politicii serioase nu-l detectează. E păcat că nişte oameni tineri intră în jocul acestui limbaj promovat de Băsescu şi se pare că o fac cu plăcere", a arătat Boda. Fără o „şlefuire" a exprimării, vom asista în continuare, în opinia analistului Stelian Tănase, la „periferizarea" discursului politic, neîntâlnit într-o altă ţară europeană.

„Declaraţiile lui Ponta, ca şi cele ale altor politicieni, se înscriu în modelul de succes al lui Traian Băsescu: un stil frust, fără fasoane, direct, care a prins foarte tare. Trebuie însă lămurit dacă Ponta chiar relata un fapt - Băsescu mirosea a băutură - sau a făcut o «acrobaţie verbală»", a comentat Tănase.

„Enigma" a fost dezlegată chiar de Victor Ponta: „Nu poţi citi o hârtie la o astfel de adunare, adoarme lumea, trebuie un limbaj mai colorat! A fost, de fapt, o ironie directă la adresa lui Băsescu". „Cred că i-am provocat dureri de cap la consultările de la Cotroceni, era debusolat, la asta m-am referit. Dincolo de pudibunzii de serviciu, eu nu consider că l-am jignit pe Băsescu. Poate mă refeream la sticla cu apă!", a mai comentat Ponta.

"Ce atâta şoc şi groază!? Ne facem probleme pentru onoarea lui Băsescu?! Poate mă refeream la sticla de apă! "
Victor Ponta
preşedinte PSD

Declaraţii „colorate"

- Antonescu despre Băsescu:

„Este grav şi ruşinos! Nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea despre istoria naţională"

- Băsescu despre Ponta şi Antonescu:

„Sunt copii în abordare, lipsiţi de maturitate. Geoană e mai matur decât Ponta, care e încă la juniori!", „Ponta şi «Antenescu», pardon Antonescu, sunt un cuplu comic, la fel ca şi ideologul lor, Felix. Parcă sunt două matrioşti de alea care spun un singur lucru: «suspendarea lui Băsescu, căderea Guvernului»".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite